Dolar/TL, haftanın ilk işlem gününe 34 seviyesinin üzerinde başladı. Euro/TL ise 38,05 civarında işlem görüyor.

Yurt içi veri gündeminde bugün saat 10:00'da ağustos ayı reel kesim güven endeksi ve imalat sanayi kapasite kullanım oranı açıklanacak. Haftanın ilerleyen günlerinde ise Salı günü tüketici enflasyon beklentilerinin de yer aldığı ağustos ayı sektörel enflasyon beklentileri raporu ve TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetleri yayımlanacak. Çarşamba günü Ticaret Bakanlığı tarafından nihai dış ticaret verileri, Perşembe günü ise ağustos ayı ekonomik güven endeksi verileri açıklanacak.

Benzin ve motorine indirim gelecek mi? 26 Ağustos 2024 güncel akaryakıt fiyatları Benzin ve motorine indirim gelecek mi? 26 Ağustos 2024 güncel akaryakıt fiyatları

Dolar Altin Borsa

TCMB, son faiz toplantısında yurt içi talebin gerileyerek enflasyonist etkisinin azaldığını belirtmiş, ancak hizmet enflasyonundaki katılığın enflasyon risklerini canlı tuttuğunu ifade etmişti. Gerekirse para politikasının sıkılaştırılabileceği belirtilmişti. Enflasyon beklentileri ile fiyatlama davranışlarının TCMB tahminleri ile uyumunun da izlendiği sinyali verilmişti.

Geçen hafta dolar karşısında TL'nin yüzde 0,9 kayıpla kapandığı ve ay başından bu yana yüzde 2,5 değer yitirdiği belirtiliyor.