Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul müdürlerine önemli bir talimat verdi. Bakanlık, ilkokul ve ortaokulların kayıt bölgelerinin belirlenmesi ve raporların kontrolü için okul müdürlerinden hafta içi ve hafta sonu boyunca ivedilikle işlemleri tamamlamalarını istedi.

Türkiye'de Hızla Yayılıyor: Oyunlarda Gizli Kumar Tehlikesi Türkiye'de Hızla Yayılıyor: Oyunlarda Gizli Kumar Tehlikesi

MEB, e-okul sistemi üzerinden yapılması gereken işlemlerle ilgili aksaklıkların yaşandığını ve bazı raporların kontrol edilmediğini bildirdi. Özellikle ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf şubeleri ile ilgili işlemlerin aksadığı, zorunlu eğitim çağındaki öğrencilerin kesin kayıtlarının alınmadığı ve kayıt bölgelerinde belirlenen adreslerin normalden fazla boş kaldığı tespit edildi.

Bu durum üzerine Bakanlık, okul müdürlerine bir bilgilendirme metni gönderdi ve okul açılmadan önce ilkokul ve ortaokul müdürlüklerine kesin kayıt bekleyen öğrenci ekranlarının iletilmesini istedi. Bu ekranlarda bekleyen öğrencilerin takibi yapılacak ve gerekli işlemler tamamlanacak. Nakil başvurusu yapan öğrencilere ilişkin işlemler yapılacak, kapanan şubelerdeki öğrenciler ise eksiksiz ve doğru şekilde açıkta bulunan şubelere aktarılacak.