Türk Lirası, geçen hafta dolar karşısında yüzde 0,9 oranında değer kaybetti ve ay başından itibaren dolar karşısında toplamda yüzde 2,6 değer yitirdi. Bu gelişmeler, döviz kurlarının yatay bir seyir izlediğini gösteriyor.

Bugün döviz piyasasında kurlar şu şekilde işlem görüyor:

Dolar/TL: 34,04 TL
Euro/TL: 38,12 TL

Yurt içi ekonomik gündemde önemli veriler ve toplantılar bulunuyor. Saat 10.00'da Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Temmuz ayı dış ticaret verileri açıklanacak. Ön veriler, Temmuz ayında dış ticaret açığının yüzde 42 oranında azalarak 7,2 milyar dolar seviyesine indiğini ortaya koymuştu.

Dolar Kuru Bugun Ne Kadar

Ayrıca, saat 11.00'de Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nun Orta Vadeli Program (OVP) hazırlıklarını değerlendireceği toplantı yapılacak. Toplantının ardından yazılı bir açıklama yapılması planlanıyor.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Hastanesi'nde Yeni Skandal: Sahte Doçentlik Unvanı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Hastanesi'nde Yeni Skandal: Sahte Doçentlik Unvanı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan veriler, vatandaşların 12 ay sonrası için enflasyon beklentisinin yüzde 73,1'e yükseldiğini gösteriyor. Reel sektörün enflasyon beklentisi ise 1,2 puanlık bir azalmayla yüzde 53,8 seviyesine indi. TCMB, Ağustos ayında enflasyonun gıda fiyatlarındaki düşüş nedeniyle yavaşlamasını beklediğini ve ekonomik büyümenin ikinci çeyrekte gerileyeceğini belirtti.