ABD'nin New Hampshire eyaletinde, sivrisinek ısırığı yoluyla bulaşan nadir bir virüs olan Doğu At Ensefaliti Virüsü (EEEV) nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti. Sağlık yetkilileri, EEEV virüsü nedeniyle şiddetli merkezi sinir sistemi hastalığı yaşayan ve hastaneye kaldırılan bir yetişkinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bu vakayla birlikte, EEEV'nin New Hampshire'da 2014'ten bu yana bildirilen ilk vaka olduğu belirtildi.

Yetkililer, EEEV'nin belirtilerinin grip benzeri semptomlar, ateş, titreme, kas ağrıları ve eklem ağrısı olduğunu açıkladı. Virüs, aynı zamanda beyin ve omurilik etrafındaki zarların iltihabı (ensefalit ve menenjit) gibi ciddi nörolojik hastalıklara yol açabiliyor. EEEV'den ensefalit geliştiren kişilerin yaklaşık üçte biri enfeksiyon nedeniyle hayatını kaybederken, diğerleri yaşam boyu fiziksel veya zihinsel etkiler yaşayabiliyor. Şu anda EEEV için bir aşı veya antiviral tedavi bulunmuyor.

Beklenen yağış başladı! Buralarda oturanlar dikkat! Beklenen yağış başladı! Buralarda oturanlar dikkat!

Ayrıca, virüs Massachusetts ve Vermont eyaletlerinde de tespit edilmiş durumda. Sağlık yetkilileri, hastalığın yayıldığı bölgelerde önlemlerin artırılması gerektiğini belirtti.