Dolar/TL, güne yatay bir seyirle başlamasının ardından saat 09.40 itibarıyla 32,9360 seviyesinden işlem görüyor. Dün alıcılı bir seyir izleyen dolar/TL, günü yüzde 0,2 artışla 32,9217 seviyesinden kapatmıştı. Bu sabah itibarıyla avro/TL yüzde 0,1 düşüşle 35,3550’den, sterlin/TL ise yüzde 0,1 azalışla 41,7860’tan işlem görüyor.

Samsun'da hareketli saatler: Balkondan atlamaya kalkışan kadını ekipler ikna etti Samsun'da hareketli saatler: Balkondan atlamaya kalkışan kadını ekipler ikna etti

Dolar endeksi, önceki kapanışın hemen altında 105,5 seviyesinde bulunuyor. Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecekteki hamlelerine dair belirsizlikler nedeniyle karışık bir seyir izleniyor. ABD'de hafta içinde açıklanacak olan büyüme ve kişisel tüketim verileri, Fed'in gelecek dönemde atacağı adımlara ilişkin önemli ipuçları verecek. Analistler, bu verilerin yanı sıra Fed yetkililerinin yapacağı sözlü yönlendirmelerin piyasalarda oynaklığı artırabileceğini ifade ediyor.

Para piyasalarında, Fed'in eylül ayında faiz indirimine başlaması ihtimali yüzde 74, kasım ayında ise yüzde 90 olarak fiyatlanıyor. Olası bir faiz indiriminin ardından, bankanın aralık ayında ikinci kez faiz indirimine gitme ihtimali de yüzde 90 olarak değerlendiriliyor.

Bugün yurt içinde konut fiyat endeksi, yurt dışında ise ABD'de New York Fed tüketici güven endeksi ve konut fiyat endeksi verileri takip edilecek. Analistler, dolar endeksinde teknik açıdan 105 ve 106 seviyelerinin direnç, 104 ve 103 seviyelerinin ise destek konumu olarak öne çıktığını belirtiyor.