Güncel

Dolar ve Euro rekor kırdı! Dolar ve Euro bugün ne kadar oldu?

Bugün döviz piyasalarında hareketlilik yaşandı. Dolar/TL ve Euro/TL, tarihi zirvelerine ulaştı. İşte detaylar...

Abone Ol

22 Ağustos 2024 tarihinde döviz piyasalarında dikkat çekici hareketler yaşandı. Dolar/TL, gün içinde 33,95 TL'ye çıkarak rekor kırdı. Euro/TL ise 37,98 TL ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Dün, dolar/TL 33,86-33,97 TL bandında hareket ederken, günü 33,86 TL'den kapamıştı. Bugün, dolar/TL, önceki kapanışına göre yüzde 0,30 artışla 33,95 TL'ye yükseldi. Euro/TL de yüzde 0,60 değer kazancıyla 37,98 TL'ye çıktı.

Dolar endeksi, önceki gün 100,9 seviyesine kadar gerilemişken, şu anda 101,16 seviyesinde bulunuyor.

Enflasyonla mücadelede sona yaklaşılırken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yıl sonuna kadar alacağı kararlar dikkatle izleniyor. Fed'in toplantı tutanakları, yetkililerin eylül ayında para politikasını gevşetmenin uygun olabileceğini düşündüğünü gösterdi. Ayrıca, ABD Çalışma Bakanlığı, tarım dışı istihdam verilerini revize etti. Yeni veriler, istihdamın daha önce açıklanandan 818 bin daha az arttığını ortaya koydu. Bu durum, Fed'in faiz oranlarını düşürme olasılığını artırdı.

Analistler, Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'ndan gelecek haber akışının yanı sıra yoğun makroekonomik veri gündeminin takip edileceğini belirtiyor. Dolar endeksinde teknik olarak 102,5 seviyesinin direnç, 100 seviyesinin ise destek olarak öne çıktığı ifade ediliyor.