Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 13 il için sarı, 2 il için ise turuncu kodlu uyarı yaptı. İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz ve Doğu Karadeniz bölgelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Sabah saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması öngörülüyor. Giresun ve Trabzon'un batı ve doğu ilçelerinde kuvvetli, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde ise yer yer çok kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Öğleden sonra ise Aksaray, Niğde, Kayseri, Sivas'ın güneyi, Adana'nın kuzey ve doğusu, Mersin'in kuzeyi ile Osmaniye çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması tahmin ediliyor.

Hafta sonu plan yapanlar dikkat: Meteoroloji uyardı Hafta sonu plan yapanlar dikkat: Meteoroloji uyardı

Samsun'un batısı ve Ordu'nun doğusunda yerel kuvvetli, Samsun'un doğusu ve Ordu'nun batısında ise yerel çok kuvvetli ve şiddetli sağanak yağışlar görülecek.

Yağışların pazar sabahına kadar aralıklarla etkili olması bekleniyor. Sel, su baskını, heyelan, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve yerel küçük çaplı dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önerildi.