Döviz kurlarında yaşanan küresel satış baskısı nedeniyle Türk Lirası üzerindeki baskı artmaya devam ediyor. Haftanın son işlem gününde Dolar/TL, 33,8380 seviyesine kadar yükselerek yeni bir zirveye ulaştı. Saat 09.23 itibarıyla Dolar/TL 33,6860 seviyesinde işlem görürken, Euro/TL ise 37,0072 seviyesinden alıcı buldu. Son iki haftalık süreçte TL’nin dolar karşısındaki değer kaybı yaklaşık yüzde 1,3 seviyesinde gerçekleşti.

Merkez Bankasi Rezervleri Yaklasik 148 Milyar Dolar Oldu (1)

Piyasalarda Beklentiler

Şehir hastanelerine KPSS’siz personel alımı: Güvenlik, hemşire, temizlik görevlisi... Şehir hastanelerine KPSS’siz personel alımı: Güvenlik, hemşire, temizlik görevlisi...

Piyasalarda, önümüzdeki hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararı öncesinde TL likidite gelişmeleri ve piyasa katılımcıları anketi yakından izleniyor. Ayrıca, Temmuz ayı konut fiyat endeksi de bugün güncellenmiş verilerle birlikte açıklanacak.

Dolar Aa 1512583 S56W Cover.jpg

Küresel Piyasalar ve Doların Güçlü Seyri

Geçen haftaki dalgalanmaların ardından ABD'de açıklanan ekonomik veriler, resesyon endişelerini bir miktar azalttı. Bu durum, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eylülde agresif bir faiz indirimine gitme ihtimalini de zayıflattı. CME FedWatch Tool'a göre, piyasalar artık Fed'in gelecek ay 50 baz puanlık bir faiz indirimine gitme olasılığını yüzde 25 olarak değerlendiriyor. Bu oran, geçen hafta yüzde 55 seviyesindeydi.

Dolardaki güçlü seyir, risk iştahındaki toparlanmaya rağmen gelişmekte olan ülke para birimlerini baskı altında tutmaya devam ediyor. Özellikle Dolar/TL’deki yükseliş, piyasalar tarafından dikkatle izleniyor.