7 Ekim'den bu yana Gazze'de yaşanan trajedi, İsrail'in evleri, hastaneleri ve okulları ahlaki ve hukuki hiçbir sınıra uymadan bombalaması sonucunda en az 3,457 çocuğun hayatını kaybetmesine neden oldu. Bu vahşi saldırıların devam etmesine rağmen, bazı ülkelerin sessizliği ve diğerlerinin ise İsrail'i teşvik etmesi, bu katliamın dünyanın büyük bir utancı olarak hafızalara kazınmasına yol açıyor.

e-Devlet'te yeni hizmet erişime açıldı! Büyük kolaylık sağlayacak... e-Devlet'te yeni hizmet erişime açıldı! Büyük kolaylık sağlayacak...

İsrail, terör amaçlı olarak Gazze'yi insansızlaştırmaya yönelik 18 bin tondan fazla bomba atarak özellikle çocukları hedef alıyor. Bugüne kadar Gazze'de 3,457 çocuğun hayatını kaybetmesi, İsrail'in vahşi saldırılarının toplam ölü sayısının %40'ını oluşturduğunu gösteriyor. Save The Children (Çocukları Kurtarın) adlı İngiltere merkezli bir sivil toplum örgütünün raporuna göre, bu rakamlar 2019'dan bu yana dünya genelindeki tüm çatışma bölgelerinde ölen çocuk sayısının üzerinde. İşgalci güç, Gazze'ye tonlarca bomba yağdırırken, abluka altındaki Filistinli hamile kadınlar ve çocuklar deniz suyu içerek hayatta kalmaya çalışıyor.

Rapora göre, kayıp olarak bildirilen 1,000 çocuk enkaz altında olabilir, bu da ölen çocuk sayısının daha da artmasına neden olabilir.

Save The Children Filistin Direktörü Jason Lee, son üç haftadır devam eden çatışmaların çocukları ailelerinden ayırarak hayatlarını alt üst ettiğini belirtiyor. Lee, çatışmaların artmasıyla çocukların hayatta kalma riskinin de arttığını vurgulayarak, "Ateşkes, çocukların güvenliğini sağlamanın tek yolu. Uluslararası toplum, insan hayatını siyasetin önüne koymalı. Her günün çocukların ölmesine ve yaralanmasına yol açtığı tartışmalarla geçmesine izin vermemeli. Çocuklar, özellikle okullar ve hastaneler gibi güvenli yerlerde korunmalıdır," diyor.

Gazze hükümetine göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye 18,000 tondan fazla patlayıcı atıldı ve bu saldırılar büyük bir yıkıma, 10,000'den fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden oldu. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan resmi ölüm sayısı 8,306 olsa da enkaz altında kalan birçok Filistinli bulunuyor. İsrail saldırıları ayrıca 21,048 kişinin yaralanmasına yol açtı.

İsrail'in Gazze'deki arıtma tesislerini çalışamaz hale getirmesi nedeniyle, Gazze'deki hamile kadınlar ve çocuklar kirli su veya deniz suyu içmeye başladı. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın "Dışişleri Bakanlığı, İsrail'i Gazze'ye Su Teminini Yeniden Sağlamaya Çağırıyor" isimli iç raporu, su teminini yeniden sağlama çağrısında bulundu. Su kaynaklarının kısıtlanmasının devam etmesi halinde Gazze'deki sivilleri salgın hastalıklar gibi birçok tehlikeli durumun beklediğine dair daha önce uluslararası kuruluşlar tarafından hazırlanan raporlarda vurgulanmıştı. İşgalci güç, su ambargosuna son verme konusunda şu ana kadar adım atmış değil.

Ayrıca, İsrail hükümeti, Gazze'yi insansızlaştırmak için altyapıyı hedef almaya devam ediyor. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, İsrail saldırılarının 80 hükümet binasını, 47 camiyi, 3 kiliseyi ve 203 okulu hedef aldığını belirtti. Maruf, bu saldırılardan 37'sinin hizmet dışı kaldığını ve 116 sağlık personeli ile kurtarma ekibinden 18 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 hastane ile 32 sağlık merkezinin de hizmet dışı kaldığını paylaştı.