Emlak vergisi muafiyetinde detaylar belli oldu! İşte yeni düzenlemede detaylar... Emlak vergisi muafiyetinde detaylar belli oldu! İşte yeni düzenlemede detaylar...

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı'nın açıklamalarına göre, Türkiye'nin büyük şehirlerinde konut fiyatlarında gözle görülür artışlar mevcut. Özelmacıklı, İstanbul, İzmir ve Ankara'daki ortalama konut fiyatlarını ve bu şehirlerdeki farklılıkları da detaylandırdı. Merkez Bankası'nın konut fiyat endeksine göre, Türkiye genelinde ortalama konut fiyatları metrekare başına 29 bin 110 liraya ulaşmış durumda olduğunu belirtti.

İlk Ev Alacaklara Özel Kredi Detayları

Özelmacıklı, özellikle kamu bankalarının uyguladığı kısıtlamalar ve taşınmazların değerleme raporları, kredi miktarlarını doğrudan etkilediğini, bir milyon lira kredi çekmek isteyen bir vatandaşın, yaklaşık 29 bin 500 TL aylık taksit ödemesi yapması gerekeceğini belirtti.

Faiz Oranlarında Beklenen Düzenlemeler

Konut kredisi kampanyalarında, Özelmacıklı tarafından belirtilen önemli bir diğer beklenti ise, faiz oranlarının 1.50'ye düşürülmesi. Bu düzenlemenin gerçekleşmesi halinde, konut almak isteyenler için aylık ödemeler 18 bin TL seviyelerine kadar düşebilir ve konut satışlarını canlandırarak, dar ve orta gelirli vatandaşların ev sahibi olma şansını artırabilir.