Karne günü yaklaşırken, öğrenciler yaz tatilini verimli geçirmek için planlar yapmaya başladı. Bu kapsamda destekleme ve yetiştirme kursları (DYK), öğrenciler için büyük fayda sağlıyor. Peki, DYK başvuruları hangi tarihte başlayacak? İşte detaylar…

Bursa'da ev sahibinden dehşete düşüren işkence! Kiracısına kadın iç çamaşırları giydirip... Bursa'da ev sahibinden dehşete düşüren işkence! Kiracısına kadın iç çamaşırları giydirip...

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Sonunda DYK Başvuruları

Eğitim-öğretim yılının sonuna yaklaşırken, öğrenciler yaz tatilinde nasıl vakit geçireceğini planlıyor. Bu çerçevede, yaz tatilinde tüm öğrencilerin öğrenim görebileceği ve öğretmenlerin de görev alabileceği destekleme ve yetiştirme kursları ile ilgili başvurular başladı.

DYK Kurs Başvuru Tarihleri

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda öğrenim gören öğrencilerin katılabileceği ve kadrolu, sözleşmeli öğretmenlerin görev alabileceği kurs başvuruları, 3-12 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Öğretmenler ve öğrenciler, başvurularını Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-kurs modülü üzerinden yapabilecekler.

Kurslar 1 Temmuz’da Başlıyor

  • Öğretmen Görevlendirme: Öğretmen görevlendirmeleri 12-23 Haziran 2024 tarihleri arasında yapılacak. Öğretmen bulunmaması durumunda ücretli öğretmenler görevlendirilecek.
  • Kurs Sınıflarının Belirlenmesi: Kurs sınıfları 24-28 Haziran tarihleri arasında belirlenecek.
  • Kurs Başlangıcı: DYK kursları 1 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak.

Yaz Dönemi DYK Dersleri

Yaz okulu kapsamında açılacak olan DYK kursları, bilişim teknolojileri, görsel sanatlar, müzik ve beden eğitimi gibi dersleri kapsayacak. Yaz dönemi DYK'larında ise matematik, Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Din Kültürü, İngilizce, Sosyal Bilgiler gibi sınav dersleri yer alacak.

Başvuruların son tarihi ve merak edilen diğer detaylar hakkında daha fazla bilgi için Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi duyurularını takip edebilirsiniz. Bu kurslar, öğrencilerin yaz tatilini verimli bir şekilde değerlendirmelerine ve öğrenim süreçlerini desteklemelerine yardımcı olacaktır.