Direksiyon sınavlarında yeni güzergahlar

Yeni yönetmelikle birlikte, direksiyon eğitimi dersi sınavları, il veya ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından belirlenen iki farklı rotada gerçekleştirilecek. Engelli kursiyerler, kendi ihtiyaçlarına uygun araçlarla sınava girebilecek.

Belgelerde gecikme durumunda ek süre

Kurum açma işlemlerinde gerekli belgelerin temin edilememesi durumunda, resmi kurum ve kuruluşlardan kaynaklanan gecikmeler için bir ay ek süre tanınacak. İnceleme raporlarında belirtilen eksikliklerin giderilmesi için ise 20 gün ek süre verilecek.

Yeni kimlik kartı zorunluluğu

Kurslara kayıt sırasında, yeni tip Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı ibrazı zorunlu hale getirildi. Ayrıca, sahtecilikle mücadele amacıyla kayıt sırasında kursiyerin fotoğrafı çekilerek sisteme yüklenecek ve bu bilgilerin doğruluğu teyit edilecek.

Başarısız olanlar için nakil imkanı

Direksiyon eğitimi dersi sınavlarının ilk dört denemesinde başarısız olan kursiyerler, ikinci dört sınav haklarını kullanmak üzere başka bir kursa nakil olabilecek.

Sınav haklarını dondurma imkanı

Muvazzaf askerlik, hamilelik, doğum veya uzun süreli hastalık durumlarında, sınav hakları dondurularak mazeret süresi bitiminde kullanılabilecek.

Uygulama sınav süresi uzatıldı

Direksiyon sınavlarında her kursiyer için ayrılan süre 35 dakikadan 40 dakikaya çıkarıldı. Sınavlar, sabah 07.00'den akşam 21.00'e kadar yapılabilecek. Ayrıca, geri park uygulamasında başarısız olan kursiyerler, bir kez daha deneme hakkına sahip olacak.

Sahtecilik yapanlara ağır cezalar

Başkasının yerine sınava giren veya girmeye teşebbüs eden kişiler, 5 yıl boyunca sınavlara katılamayacak. Ayrıca, sınav görevlilerini tehdit eden veya engellemeye çalışan kişiler de aynı cezayla karşı karşıya kalacak.

Direksiyon sınavları için yeni düzenlemeler

Direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonları, bir günde 12 kursiyer yerine 10 kursiyerin sınavını yapabilecek. Yeterli sayıda komisyon üyesi bulunmayan ilçelerde ise başka ilçelerden görevlendirme yapılabilecek. Sınav yürütme komisyonu, sınavdan bir gün önce güzergahı inceleyerek gerekli düzenlemeleri yapacak.

Yeni yönetmelik yürürlüğe girdi

Nuri Alço Ev Sahibiyle Mahkemelik Oldu: Ödediği Kira Şaşırttı Nuri Alço Ev Sahibiyle Mahkemelik Oldu: Ödediği Kira Şaşırttı

Yönetmelik değişiklikleri kapsamında, direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonu üyeleri ile direksiyon usta öğreticileri, yapılan değişikliklere uyum sağlamak amacıyla en geç 2 yıl içerisinde hizmet içi tamamlama eğitimine alınacak. Yönetmelikte yapılan bazı değişiklikler, 6 ay sonra yürürlüğe girecek.