Türkiye'de Çin otomobillerine %40 ek gümrük vergisi uygulanmaya başlandı. Bu vergi nedeniyle Çinli otomobil markalarının fiyatlarında ciddi artışlar yaşandı. Özellikle Chery markasının satış fiyatları ortalama 100 bin TL arttı.

Çin Otomobillerine %40 Ek Gümrük Vergisi

Türkiye'de Çin menşeli otomobillere yönelik %40 ek gümrük vergisi uygulaması dün itibariyle yürürlüğe girdi. Bu vergiden etkilenen Çinli markaların başında gelen Chery, satış fiyatlarına ortalama 100 bin TL zam yaptı.

Sektör Yetkililerinden Açıklama

Sektör yetkilileri, bu uygulamanın Çinli otomobil markalarını Türkiye'ye yatırıma zorlamak amacıyla yapıldığını belirtti. Otomotiv veri ve analiz şirketi Cardata'nın CEO'su Hüsamettin Yalçın, EKONOMİ gazetesine verdiği demeçte, Türkiye'de en çok satan Çinli marka olan Chery'nin dün itibarıyla satış fiyatlarına ortalama 100 bin TL zam yaptığını açıkladı.

Diğer Markaların Durumu

Bir diğer Çinli marka MG'nin internet sitesinde "fiyatlarımız güncelleniyor" ifadesi yer alırken, Türkiye'de fabrika kurma kararını açıklayan BYD'nin eski satış fiyatlarını koruması dikkat çekti. Woyah, Maxus, DFSK, Skywell ve Leap Motor gibi diğer Çinli otomobil markalarının da fiyatlarını önümüzdeki günlerde güncellemesi bekleniyor.

Samsun'da 3.4 büyüklüğünde deprem! Samsun'da 3.4 büyüklüğünde deprem!