İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İmamoğlu'na, Cumhurbaşkanlığı forsuyla yan yana getirilmiş bir fotoğrafının CHP'li belediye başkanları tarafından paylaşılması hatırlatıldı ve bu durumun Cumhurbaşkanlığı adaylığını hissettirip hissettirmediği soruldu. İmamoğlu, "Zamanı geldiğinde her şey konuşulur ve çözülür. Şu an böyle bir gündemimiz yok. Bu fotoğrafın benimle ilgili bir anlamı yok, aksine rahatsız edici" dedi.

Erdoğan, AK Parti’ye Katılan Vekil ve Belediye Başkanlarına Rozet Taktı Erdoğan, AK Parti’ye Katılan Vekil ve Belediye Başkanlarına Rozet Taktı

Halkçı belediyecilik anlayışını vurgulayan İmamoğlu, kent lokantası, eğitim, burs, kurban yardımları ve kreş gibi faaliyetlerini aktardı. Metro, otobüs ve çevreci projelerinin onay beklediğini belirtti. Ayrıca, İBB'nin SGK veya vergi borcu olmadığını, ancak bağlı 5 iştirak şirketinin 1.5 milyar lira borcu bulunduğunu ve bu borcun 2021'de yapılandırıldığını ifade etti.

İmamoğlu, "Bu borcu düzenli olarak ödüyoruz. Ayrıca 7 iştirak şirketimizin 2.3 milyar borcu var ve bu borçlar ödenecek. Belediye başkanlarıyla Türkiye Belediyeler Birliği çatısı altında çalışıyoruz ve çözüm önerileri geliştireceğiz. Bu süreçte hamasi gündemlerle halkın gerçek sorunlarının göz ardı edilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.