PMYO için taban puan kaç? TYT'den kaç almak gerekiyor? Polislik başvuru ne zaman? PMYO için taban puan kaç? TYT'den kaç almak gerekiyor? Polislik başvuru ne zaman?

Cumhuriyet'in yüzüncü yılını kutlamak amacıyla emeklilere verilecek olan "100. Yıl" ikramiyesi, yıl sonuna kadar ödenebilir. İkramiye tutarı henüz netleşmemiş olsa da hazırlıklar 5 bin TL'ye göre yapılmış durumda.

Yaklaşık 16 milyon emekliyi heyecanlandıran bu çalışma için 81 milyar TL'lik bir bütçe gerekiyor. İkramiye miktarı, Çalışma Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı bürokratları arasındaki görüşmeler sonucunda belirlenecek.

İkramiye düzenlemesi, ekim ayında Meclis'e getirilecek olan ekonomi torba yasa teklifine eklenecek. Ancak ilave düzenlemeler nedeniyle torba teklifin ekim sonuna kadar sürebileceği göz önünde bulunduruluyor.

İkramiyenin Cumhuriyetin 100. Yılı olan 29 Ekim'e yetiştirilmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Ancak olası aksaklıklar da göz önüne alındığında, ödemelerin yeni yıldan önce yapılması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın emekli ikramiyeleri için ilgili bakanlıklara ve AK Parti Meclis Grubu'na talimat verdiği ve hazırlıkların bu doğrultuda sürdüğü belirtiliyor.