Cumhuriyet İkramiyesi'yle ilgili detayların merak edildiği bir dönemde, Maliye Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı ortak bir çalışma başlattı. Son dakika bilgilerine göre, bu iki bakanlık konu üzerinde titiz bir çalışma yürütüyor.

Üçüncü İkramiye Gündemde

Türkiye genelinde 17 milyon emekli, her yıl dini bayramlarda ikramiye alırken, şimdi ise üçüncü bir ikramiye verilebileceği ihtimali masada. Özellikle Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü vesilesiyle, ek bir ikramiye planlandığı kaydedildi.

Emlak vergisi muafiyetinde detaylar belli oldu! İşte yeni düzenlemede detaylar... Emlak vergisi muafiyetinde detaylar belli oldu! İşte yeni düzenlemede detaylar...

Erdoğan'dan Emekli Zammı Sinyali

Geçen ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, meclis açıldığında emekli maaş zammının ele alınacağını duyurmuştu. Meclis'in açılmasına bir ay kala, bu konuda bir hareketlilik bekleniyor.

Tek Seferlik Ödeme Planı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için planlanan Cumhuriyet İkramiyesi'nin tek seferlik bir ödeme olacağı bildirildi. İlk etapta 5 bin TL olarak belirlenen bu ikramiye miktarı üzerinde uzlaşıya varıldığı ifade edildi.

Neden Önemli?

Emekliler için bu ikramiye oldukça anlamlı. Hem maaşlarında yaşanan zamlar hem de dini bayramlardaki ikramiyeler derken, Cumhuriyet İkramiyesi adı altında verilecek olan bu ek ödeme, emeklilerin yüzünü güldürebilecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor.