Polis teşkilatında görev yapmak üzere toplamda 200 komiser yardımcısı alımı yapılacağı duyuruldu. 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görevlendirilmek üzere 40 kadın ve 160 erkek aday alınacak. Ayrıca, şehit veya vazife malulü olanların eş ve çocuklarından da 10 öğrenci alımı gerçekleştirilecek.

Başvuru Süreci ve Şartları: Başvurular, 23 Temmuz - 29 Temmuz 2024 tarihleri arasında, e-devlet şifresi ile http://www.pa.edu.tr adresinden yapılacaktır. Adaylar, başvurularını e-devlet üzerinden kolayca gerçekleştirebileceklerdir.

Alım yapılan kişiler, İç Güvenlik Fakültesi’nde eğitim görecek ve eğitim sonunda başarılı olan adayların Komiser Yardımcısı olarak Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atamaları yapılacaktır.

Başvuru Koşulları:

Emeklilik Sistemi İçin Yeni Adımlar Geliyor! Uzmanlar Düzenlemenin Zamanlamasına Dikkat Çekti Emeklilik Sistemi İçin Yeni Adımlar Geliyor! Uzmanlar Düzenlemenin Zamanlamasına Dikkat Çekti
  • ÖSYM tarafından yapılan 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Alan Yeterlilik Testi (AYT) sonuçları:
    • Eşit Ağırlık puan türünden en az 310,000 ham taban puan
    • Sayısal puan türünden en az 330,000 ham taban puan
    • Sözel puan türünden en az 350,000 ham taban puan almış olmak.

Başvuru ile ilgili diğer detaylara ve bilgilere, https://www.pa.edu.tr/duyuru/2024-yili-ic-guvenlik-fakultesi-giris-sinavi-duyurusu adresinden ulaşılabilir.