Sosyal medyada bir ürünün 'reklam' ifadesi olmadan paylaşılmasının cezası olduğu belirtildi.

Bakan Işıkhan SGK'ya En Çok Borcu Olan Beş Belediyeyi Açıkladı! İşte O Belediyeler Bakan Işıkhan SGK'ya En Çok Borcu Olan Beş Belediyeyi Açıkladı! İşte O Belediyeler

Ticaret Bakanlığı'na bağlı Reklam Kurulu, özellikle Instagram paylaşımlarında gizli reklam tespit ederse ceza kesebiliyor. Son olarak, temizlik videolarıyla tanınan Cem Özkök'ün sosyal medya paylaşımlarında 'reklam' ibaresi bulunmadığı için bakanlıktan ceza aldığı açıklandı. Özkök, bu duruma tepki gösterip avukatı aracılığıyla dava açtığını duyurdu.

"Ticaret Bakanlığına; Az önce 500.000 TL bir ceza ödedim. Üstelik kendi markam olan Ceef'in lavanta yağını anlatırken yalnızca bir storyisine reklam yazmadım diye. (Yüzlerce story attım #reklam diye belirterek ve Türkiye biliyor kendi markam olduğunu) Dediler ki "gizli reklam bu" dedim ki "kendi markam, buyurun bu da levham şirket bilgilerim vergilerim vs. vs. dediler ki, "reklam yazsaydın" bir 500.000 TL. Şimdi sorarım bu hak mı? Helal mi gerçekten? Mesela gerçekten bir gizli reklam olur ya da beyana aykırı bir durum söz konusu olur. Göz göre göre paylaşırım, eyvallah. Haklılar der aslanlar gibi öderim. Ama bu duruma hakkımı helal etmiyorum. Neden mi? Herkes her şeyi biliyor ortalıkta olanları, sahtekarlıkları, vergi kaçıranları o bu. Bir kez ağzımı açıp tek bir söz etmedim. Bunca bunlar yaşanırken, ne hesaplar varken, para için 7/24 sahte reklam yapanlar varken Türkiye'de bu derece faydalı işler yapan, içerikler üreten, çevresel tüm kamu alanlarının temizliği başta olmak üzere, yardım projelerine başlayan, kazandığı parayı hayır işlerine yatıran, ihtiyacı olanlara yardım eden, toplumu bilinçlendiren, doğru ve helal yaşayan, gençlere ve her yaşa örnek olan, Allah korkusu olup helal para kazanan ve paşa paşa bir fabrikanın ödediği kadar bu devlete vergi ödeyen birine gerçekten büyük ayıp yapıldı. Vardır elbet bunun da bir hayrı. Allah başka yerden helal şekilde verir. O ayrı mesele! Ama bu derece verici birinin kendi markasına ceza kesemezsin! Olmaz! Belki o parayla ben bir yardım yapacaktım? Yeni ihtiyacı olan birini buldum, onun evini tadilat yaptıracaktım? Neden çöpe attım ben bu parayı haksız yere? Şimdi sorarım; hakka girmek değil mi? Avukatım bu haksızlığa karşı dava açtı, süreci takip ediyor. Herkes kalbinin ekmeğini yer... Sevgiler Cem."