Tokat'ta gerçekleşen 4 büyüklüğündeki deprem, uzmanların dikkatini çekti. Çevre illerde de hissedilen depremle ilgili yorum yapan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, dört şehre işaret ederek değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Işıkhan SGK'ya En Çok Borcu Olan Beş Belediyeyi Açıkladı! İşte O Belediyeler Bakan Işıkhan SGK'ya En Çok Borcu Olan Beş Belediyeyi Açıkladı! İşte O Belediyeler

7 Büyüklüğünden Küçük Depremler Üretebilir

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Prof. Dr. Osman Bektaş, Tokat-Çorum ve Adana-Mersin bölgelerine dikkat çekerek, Tokat'taki deprem hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bektaş, "Bu deprem, yıkıcı olmayan ama 7’den küçük depremler üretebilecek levha içi bir fay tarafından meydana gelmiştir.

Tokat-Çorum ve Adana-Mersin’de bir süredir devam eden orta büyüklükteki levha içi depremler, Doğu Anadolu Fayının 7,8 büyüklüğündeki depremi sonucudur" şeklinde konuştu.

Uzman İsim 4 İli İşaret Etti

Bektaş, başka bir paylaşımında ise "M4 Mersin Depremi - Sol yönlü Doğu Anadolu Fay Sistemine bağlı 7,8 ve 7,5 büyüklüğündeki Maraş deprem çifti, Kuzey Anadolu Fay Sistemini de etkileyerek karşılıklı olarak Malatya-Adana-Mersin ve Amasya-Çorum-Tokat levha içi depremlerine neden oluyor. Levha içi faylar, 7’den küçük depremler üretebilir" ifadelerine yer verdi.