Güncel

En Düşük Emekli Maaşı Belli Oldu: Cem Küçük Hükümeti Beklemeden Net Rakamı Açıkladı

Milyonlarca emekli, ekonomi kurmaylarının yapacağı maaş toplantısına odaklanmışken, ünlü gazeteci Cem Küçük, emekli maaşlarında yapılacak yeni düzenlemeyi hükümetten önce canlı yayında açıkladı ve net bir rakam verdi.

Abone Ol

Milyonlarca emekli, ekonomi kurmaylarının yapacağı maaş toplantısına odaklanmışken, ünlü gazeteci Cem Küçük, emekli maaşlarında yapılacak yeni düzenlemeyi hükümetten önce canlı yayında açıkladı ve net bir rakam verdi.

SSK ve BAĞ-KUR Emeklilerine Temmuz Zammı Yetmedi

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yapılan yüzde 24.73 oranındaki Temmuz zammının milyonlarca emeklinin maaşında kayda değer bir değişiklik yaratmaması üzerine, hükümet geri adım atarak yeni bir emekli maaşı düzenlemesi yapma kararı aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AKP Grup Başkanvekili Abdullah Güler'den oluşan ekip, emekli maaşlarını masaya yatırmak üzere toplanma kararı aldı.

Toplumda Büyük Hayal Kırıklığı

2 milyona yakın emeklinin maaşlarına yüzde 24.73 oranında zam yapıldığı halde en düşük emekli maaşının 10 bin lira seviyesinde kalması, toplumda büyük hayal kırıklığına neden oldu. Bu durum, ekonomi kurmaylarının konuyu revize etme kararı almasına yol açtı. Ekonomistler ve SGK uzmanları, en düşük emekli maaşı için çeşitli rakamlar öne sürmeye başladı.

Cem Küçük'ten Kulis Bilgisi

Gazeteci Cem Küçük, EKOLTV yayınına katılarak hükümetin resmi açıklamasından önce en düşük emekli maaşı için net bir rakam verdi. Cem Küçük, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onaylamasından sonra en düşük emekli maaşının 12 bin lira seviyesine çekileceğini açıkladı.

8 Bin Liranın Altında Maaş Alanlara Zam Yok

Yapılan hesaplamalara göre, 8 bin lira ve altında aylık alan emekliler, zammın ardından bile yine 10 bin lira maaş almaya devam edecek. Cem Küçük, daha önceki zam dönemlerinde de isabetli açıklamaları ile gündeme gelmişti.

SSK ve BAĞ-KUR Emeklileri İçin Ek Düzenleme Yok

Bu düzenleme, belirli bir emekli kesiminin işine yarayacak. Ancak SSK ve BAĞ-KUR emeklileri ile memur emeklileri arasında zam eşitlemesi ya da refah payı eklentisi gündemde bulunmuyor.

Ekonomi kurmaylarının yapacağı resmi açıklama beklenirken, Cem Küçük'ün verdiği kulis bilgisi emekliler arasında şimdiden heyecan yarattı.