Güncel

Enerji Bakanlığı'ndan Personel Alım İlanı! İşte Şartlar ve Başvuru Bilgileri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, çeşitli kadrolarda personel alımı yapacağını duyurdu ve başvuru şartları ile süreci e-Devlet üzerinden yapılabilecek şekilde açıkladı

Abone Ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, çeşitli kadrolarda personel alımı yapacağını duyurdu. Başvuru şartları ve süreç hakkında detayları haberimizin devamında bulabilirsiniz.

**Personel Alımı Yapılacak Kadrolar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, personel eksikliğini gidermek amacıyla aşağıdaki kadrolarda personel alımı gerçekleştirecek:

- Kıdemli Ağ Uzmanı

- Ağ Uzmanı

- Yazılım Geliştirme Uzmanı

- CBS Yazılım Geliştirme Uzmanı

- Sistem Uzmanı

- Proje Yöneticisi

**Başvuru Şartları

Adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşıması gerekmektedir. Ayrıca, dört yıllık bilgisayar mühendisliği, elektronik mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği veya endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmaları veya Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği kabul edilen yurt dışı üniversitelerinden mezun olmaları şarttır. Erkek adaylar için ise askerlik durumunun terhis, muafiyet veya başvuru tarihinden itibaren en az bir yıl ertelenmiş olması gerekmektedir.

**Başvuru Evrakları

Başvuru yapacak adayların sunması gereken belgeler şu şekilde:

- Mesleki deneyimi gösteren belgeler

- Tecrübe belgeleri

- Yabancı dil belgesi

- Mezuniyet belgesi

- En az iki programlama dilini bildiğini gösteren belge

- Sertifikalar

**Başvuru Süreci

Adaylar başvurularını 02-13 Eylül 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı sayfasına (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) giriş yaparak gerçekleştirebilirler. İlan kılavuzuna ise (https://kamuilan.sbb.gov.tr/) ulaşabilirsiniz.