Ankara'da okul servis ücretlerine zam geldi Ankara'da okul servis ücretlerine zam geldi

Döviz kurları, piyasalardaki satış hareketlerinin etkisini altına girmeyi sürdürüyor. Dolar/TL, yüzde 0,18 yükselişle 33,53 seviyesine dayandı. Euro/TL ise yüzde 0,5 yükselişle 36,80'den alıcı buluyor.

Türk Lirası, yeni haftada dolara göre yüzde 1'den fazla düşüş sergiledi, yeni rekor 33,61'e olarak açıklandı.

MERKEZ BANKASI ENFLASYON VERİLERİNİ PAYLAŞACAK

Bugün Merkez Bankası'nın (TCMB) yılın üçüncü enflasyon verilerini paylaşması bekleniyor.

TCMB'nin sene sonunda enflasyon beklentisini yüzde 38 olarak ilan etmişti. Piyasalarda tahminler ise enflasyonun yüzde 40-42 seviyelerinde olacağını öngörüyorlar.

Buna göre TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın, bugün piyasalar hakkında yapacağı değerlenirmeler büyük önem taşıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu hafta yer aldığı bir canlı yayında en önemli hedefin enflasyonu aşağı çekmek olduğunu bu durumda geri adım atmayacaklarını dile getirdi.

Şimşek, OVP'deki hedefleri de değiştirmeyi düşünmediklerinin sinyalini verdi. OVP ve TCMB enflasyon beklentileri farklılık gösteriyor.

İÇ PİYASADA BEKLENTİLER

Gündemde yer alan Hazine'nin iç piyasada kurumsal yatırımcılara doğrudan satışını yapacağı bir yıl vadeli dolar ihraç izlenecek. Hazine'nin döviz cinsi tahvilinde altı aylık dönemsel getiri yüzde 2,37 oranına olması hedefleniyor. Bunların dışında haftalık para banka verileri, döviz rezervi ve menkul kıymet hareketleri de yakından mercek altına alınacak.

Küresel piyasalarda ise resesyon panikleriyle adım atılan satış hareketleri biraz da olsa kendini gerş çekti. Yatırımcılar, büyük teknoloji şirketlerinin tahminleri altındaki bilançoları ve jeopolitik endişelerle tehlkeli hareketleri göz ardı etmeyi amaçlıyorlar. Düzenlenmekte olan para birimlerinde satış eğilimi daha kuvvetli. Bugün ABD'de ilan edilecek olan işsizlik maaşı başvuruları da sıkı bir şekilde araştırılıyor.