Enerji sektörünün önemli kurumlarından EÜAŞ, Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İzzet Alagöz'ün emekli olmasıyla yeni bir sürece girmiştir. Dr. İzzet Alagöz'ün emekli olmasının ardından, boşalan koltuğa Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zafer Benli vekaleten atanmıştır.

Zafer Benli kimdir?

Samsun'da 3.4 büyüklüğünde deprem! Samsun'da 3.4 büyüklüğünde deprem!

Zafer Benli, 1968 yılında Sivas'ta doğmuştur. 1992 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olmuştur. Halen Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalında yüksek lisans öğrenimine devam etmektedir.

Kariyerine 1994 yılında Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığında Devlet Personel Uzman Yardımcısı olarak başlamıştır. 1997 yılında "Devletin Yeniden Yapılanması" çalışmaları kapsamında, Türkiye'de Merkezi İdarenin Teşkilat ve Görevleri konulu uzmanlık tezini hazırlayarak Devlet Personel Uzmanlığı'na atanmıştır.

2002 yılında Kamu İhale Kurumu'nda görev almış, kurumun kuruluş, insan kaynakları, organizasyon ve kamu ihale ikincil mevzuat çalışmalarını başlatıp yürütmüştür. İngiltere ve İtalya'da Avrupa Birliği ihale uygulamalarına yönelik eğitimler almış ve Kamu İhale Uzmanı olarak görev yapmıştır. Kamu İhale Kurumu'na yapılan ihale şikayetlerini incelemiş ve sonuçlandırmıştır.

27.09.2007 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na Bakan Danışmanı olarak atanmış, 23.09.2008 tarihinde Müsteşar Yardımcısı görevine getirilmiştir. Zafer Benli aynı zamanda Soma Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü "Yönetim Kurulu Üyeliği" (2009-2011), Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü (EÜAŞ) "Yönetim Kurulu Üyeliği" (2011-2017), Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü (TTK) "Yönetim Kurulu Üyeliği" (2017-2023), Kömür İşletmeleri A. Ş. (KİAŞ) Yönetim Kurulu Başkanlığı (2017 Devam) gibi önemli görevlerde bulunmuştur.

Zafer Benli evli ve üç çocuk babasıdır.