Ev sahiplerinin kiracılara yeni dayatmaları: GBT, KKB, findeks raporu... Ev sahiplerinin kiracılara yeni dayatmaları: GBT, KKB, findeks raporu...

Emlakçılar hedefte

İlan siteleri üzerinden yapılan dolandırıcılıklara bir yenisi daha eklendi. Kimlik ve meslek belgesi istenmesiyle işleri zorlaşan kapora dolandırıcıları, bu kez de emlakçıları hedef alıyor. Dolandırıcılar, ele geçirdikleri hesaplardan özellikle öğrencilerin yoğun yaşadığı bölgelerde uygun fiyatlı sahte ilanlar vererek kapora topluyor.

20 şehirden dolandırıcılık ihbarı

Emlakçılar, durumu ilan sitelerine bildirirken, sektör temsilcileri konu hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, benzer dolandırıcılık ihbarlarının 20 şehirden geldiğini belirtti. Mynet'te yer alan habere göre, dolandırıcılar emlakçıların hesaplarını çalarak piyasadan düşük bedelli sahte ilanlar yayımladı. Uzun süredir ilan siteleriyle çalışan kayıtlı, ruhsatlı gerçek emlakçıların hesaplarının çalınması, sektörde tedirginliğe neden oldu.

Öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde faaliyet gösteriyorlar

Dolandırıcılar, 1 oda 1 salon, eşyalı ve piyasanın çok altında kalan ilanları sitelere koyuyor. Emlakçı Gürsel Güzelgün, "İnternet sayfasında idareci olduğunu belirten bir beyefendi tarafından arandım. Sistemin yapay zekaya hazırlandığını ve kontrol yapmak istediklerini aktardılar," ifadelerini kullandı. Güzelgün, dolandırıcıların ağırlıklı olarak öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde ilanlar verdiklerini belirtti.

Dolandırıcılar IBAN yoluyla para topluyor

Hakan Akçam, dolandırıcıların IBAN yoluyla para aldığını belirtti. Akçam, "Portalın yetkilileriyle görüştüğümde Türkiye'nin 20-22 kentinde bu tip dolandırıcılık işlemi olduğunu belirttiler," dedi.