Ankara'nın Eryaman semtinde yaşanan olayda, genç kadın G.A., V.C. adındaki ev sahibinin iğrenç bir planıyla karşı karşıya kaldı. G.A., geçtiğimiz yıl V.C.'nin evini kiralamış ve oturmaya başlamıştı. Ancak bu yılki kira artış oranını devletin belirlediği yüzde 25 sınırında yapması üzerine, V.C., genç kadını evden çıkarmak istedi. Ancak G.A., hukuki haklarını kullanarak bir tahliye kararı olmadan evi boşaltmayacağını belirtti.

Bu durumu kabul etmeyen ev sahibi V.C., çaresizce başka bir yönteme başvurdu. G.A.'nın adına sahte hesaplar açarak çeşitli flört sitelerine üye yaptı ve telefon numarasını paylaştı. 1 Mart tarihinden itibaren G.A.'yı tanımadığı numaraların araması ve cinsel içerikli mesajların gelmesiyle karşılaştı. Genç kadın yapılan araştırmada, kendi adına açılmış flört hesaplarının olduğunu fark etti. Ancak G.A.'nın böyle bir üyeliği olmadığı ortaya çıktı.

Bunun üzerine G.A., avukatı aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, sahte hesapları açan ve telefon numarasını paylaşan kişilerin tespit edilmesini istedi. Soruşturma sonucunda IP adresi kayıtları incelendiğinde, hesaplara ait IP adreslerinin ev sahibi V.C.'ye ait olduğu tespit edildi. V.C., iddiaları kabul etmeyerek kendisinin böyle bir eylemde bulunmadığını söyledi.

YKS Cevap Kâğıtları ve Aday Cevapları Erişime Açıldı YKS Cevap Kâğıtları ve Aday Cevapları Erişime Açıldı

Ankara Cumhuriyet Savcısı Mahmut Kaan Yüksel, V.C. hakkında 'kişilerin huzur ve sükûnunu bozma, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak' suçundan 5 yıla kadar hapis talebiyle Ankara 67. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.