Güncel

Evlenmek isteyenlere kötü haber: Artık ücretli olacak

Havaların ısınmasıyla birlikte düğün sezonuna geçiş yapıldı. Her kızın hayallerinden biri olan gelinlik, artık maliyetli olacak. Ankara Terziler ve Konfeksiyoncular Odası dikkat çeken bir karar aldı. Bundan sonraki süreçte gelinlik denemek isteyenlerden ücret talep edilecek.

Abone Ol

Düğün sezonuna geçiş yapılmasıyla beraber gerlinlikçilerde yoğun bir çalışma sistemine geçti. Gelinlikleri evlenmek için denemek isteyenlerin dışında, bu durumu eğlenceye dönüştürüp de sıkça prova yaparak gelinliklerin deforme olmasını sağlııyorlar. Bu konuda, Ankara Terziler ve Konfeksiyoncular Odası'nı gelinlik denemelerini ücretli olmasına yönelik bir ilke imza attı.

Yalnızca evlenecek çiftler değil, gelinliği meraktan giymek isteyenler de de provalar yaparak gelinlikleri eskitiyor. Bu konudan dolayı, gelinlik denemeleri artık belirli bir ücret karşılığında gerçekleştirilecek. Ankara Terziler ve Konfeksiyoncular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muhittin Köksal, gelinlik denemelerinden ücret talep edileceği kararı kesinleşti.

Satın Alınırsa Fiyat Değişecek

Bazı esnaflar bu değişikliğin yerinde bulurken, bazıları ise müşterileri kaçıracağı yönünde değerlendirmelerde bulunuyor. Gelinlik denemesi talep ediilen ücret, eğer gelinlik satın alımı gerçekleşirse toplam fiyattan indirilecek.

Deneme ücreti talep edilen gelinlik satın alınırsa, o para gelinliğin asıl fiyatından indirilecek.