İstanbul'a bağlı Eyüpsultan'da meydana gelen trafik kazasında, Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur'u "adalete güvenmediği" gerekçesiyle yurt dışına götüren yazar Eylem Tok, bugün ABD'de hakim karşısına çıktı. 106 gün sonra ABD'de kıskıvrak yakalanan firari yazar Eylem Tok'un mahkemede sorulan soruya verdiği yanıt ise gündeme bomba gibi düştü.

"ARKASINDA HÜKÜMLÜ ANLAMINA GELEN KIYAFET GİYMİŞTİ"

Bugün TSİ ile saat 18:00'da görülen duruşmayı mercek altına alan gazeteci Mehmet Sümer, TGRT Haber ekranlarında mahkeme salonunda yaşananları tek tek açıkladı. Yazar Eylem Tok'un, filmlerden bilinen turuncu mahkum kıyafeti giydiğini söyleyen Sümer, "Arkasında hükümlü anlamına gelen bir kıyafet giymişti. Saçlarını küt kesmişti. Sarıya boyatmış ve fön çekmişti. Tırnaklarında oje vardı. Bakımlıydı. Davayı kulaklıktan yapılan çeviri ile takip etti" ifadelerine yer verdi.

Esad'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme talebine yanıt: Her türlü girişime olumlu bakıyoruz Esad'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme talebine yanıt: Her türlü girişime olumlu bakıyoruz

"HAKİM OLUMLU CEVAP VERMEDİ"

Gazeteci Mehmet Sümer'in sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eylem Tok'un avukatının, "Türkiye'de olsaydı tutuklu olmayacağını" gerekçe göstererek Tok'un serbest kalmasını istedi. Hakim ise buna olumlu cevap vermedi. ABD yasalarında bu tip durumlarda 10 yıla kadar ceza verilebiliyor." dedi.

İŞTE O CEVAP!

Eylem Tok'a dava bitiminde Oğuz Murat Aci'nin yakınlarından birisi "Bir katil annesi olmak nasıl bir duygu?" şeklinde soru yöneltti. Tok bu soruya "Allahüekber" diyerek yanıt verdi. Duruşmaya kelepçeyle gelen Eylem Tok, yine kelepçeyle salondan ayrıldı.

GÜVENLİK ENDİŞESİ YAŞIYOR

Timur Cihantimur'un avukatları hakimden ABD'de hükümlülerin kaldığı yurtta güvenlik endişesi olduğu, diğer hükümlü çocukların ona iyi davranmadığı gerekçesiyle çözüm ve duruşma tarihinin erkene çekilmesini talep etti.

TÜRKİYE İLE ABD ARASINDA İADE ANLAŞMASI

Türkiye'de işlediği bir suçtan dolayı Eylem Tok'a ya da oğluna bir ceza uygulanmayacak yalnızca mahkemenin iade edilip edilmeyeceği yönünde karar vermesi bekleniyor. Türkiye ile ABD arasında iade anlaşması var. Bu anlaşma kapsamında uygun bulunması durumunda kendi vatandaşlarını iade etmeme hakkını veriyor. Timur Cihantimur'u bu durumda ABD iadesini istemeyebilir.