İşsizlere Kamu Kurumlarında Çalışma Fırsatı: Günlük 566 TL Harçlık Verilecek İşsizlere Kamu Kurumlarında Çalışma Fırsatı: Günlük 566 TL Harçlık Verilecek

Gayrimenkul sektöründe eylül ayı için önemli beklentiler oluşmaya başladı. Uzmanlar, yaz boyunca yüksek faiz oranları nedeniyle yatırımcıların paralarını mevduat hesaplarında tuttuğunu belirtiyor. Ancak eylül ayı itibarıyla sektörde hareketlenme beklentisi hakim. Özellikle faiz indirimi beklentileri ve okulların açılması, piyasada canlanmaya neden olabilir.

Gayrimenkul Uzmanı Şule Alp Duman, yaz aylarında gayrimenkul satışlarının beklenen seviyeye ulaşmadığını, bunun başlıca nedeninin yüksek mevduat faizleri olduğunu vurguladı. "Mevduat faizleri düşmeye başladığında, vatandaşlar yatırımlarını yeniden gayrimenkule yönlendireceklerdir," diyen Duman, konut kredilerinde yapılacak bir kampanyanın sektöre büyük ivme kazandırabileceğini ifade etti.

Duman, eylül ayı sonrasında faiz indirimi beklentisinin güçlendiğine dikkat çekti ve şu anda yatırımcıların gayrimenkulden ziyade mevduat hesaplarını tercih ettiğini belirtti. "Gayrimenkulden elde edilecek kira geliri, mevduat faizlerinden daha düşük kaldığı için vatandaşlar yatırımlarını gayrimenkule yapmıyor. Ancak yıl sonuna kadar bu durumun değişeceğini düşünüyoruz," dedi.

Gayrimenkul sektöründe bu dönemlerde yatırım yapanların kazançlı çıkacağını belirten Duman, "Firmaların yapmış oldukları kampanyaları iyi takip edip, yatırımlar yapılmalı," diyerek yatırımcıları kampanyaları kaçırmamaları konusunda uyardı.

Gayrimenkul Uzmanı Şerif Varlı ise eylül ayında sektörün hareketlenmesinin kaçınılmaz olduğunu belirtti. "Bir yılı aşkın süredir alıcılar, kredi çıkacak, faizler düşecek diye bekliyor. Kiralar o kadar yükseldi ki gayrimenkul satıcıları alıcı bulmakta zorlanıyor. 180-200 ayda dönen yatırımlar görmeye başladık," dedi.