Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre, ülkemizin kuzeydoğusunda parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Doğu Karadeniz kıyıları ile Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu, Tokat, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bu yağışların Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu, Artvin ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Sosyal Medyada Atatürk'e Hakaret Tartışması! Çıkan Kavga Kanlı Sona Erdi Sosyal Medyada Atatürk'e Hakaret Tartışması! Çıkan Kavga Kanlı Sona Erdi

Hava Sıcaklığı: Ülke genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor ve sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek.

Rüzgar: Genellikle kuzey yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette esecek. Ancak Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında rüzgarın kuvvetli (40-60 km/saat) olması bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu, Artvin ve Ardahan çevrelerinde beklenen yerel kuvvetli yağışlara karşı ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

5 Kent İçin Sarı Uyarı: Artvin, Giresun, Ordu, Rize, Trabzon

Salı Gününe Dikkat: CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul’da güzel bir hava olduğunu belirterek, bugün sıcaklıkların 32 derece civarında olacağını ve yağışların Salı günü Marmara bölgesine geleceğini söyledi. Doğu Karadeniz'de ise bugün kuvvetli yağışlar bekleniyor, ancak yarından itibaren bu yağışlar sona erecek ve 4-5 gün boyunca yağış beklenmiyor.

Eyyam-ı Bahur Sıcaklıkları Gelecek mi? Prof. Dr. Şen, eyyam-ı bahur sıcak hava dalgalarının haziran ve temmuz aylarında görüldüğünü, önümüzdeki günlerde serin havaların geleceğini ve 31 Temmuz - 1 Ağustos'ta havanın serinleyeceğini belirtti. Bu nedenle, eyyam-ı bahur sıcaklıklarına dair endişelenmemek gerektiğini vurguladı.

Kış Nasıl Geçecek? Prof. Dr. Şen, bu kış El Nino etkisinin görüleceğini ve sonbaharda yağışların başlayacağını söyledi. Türkiye genelinde soğuk bir kış beklenirken, İstanbul'a kar yağma ihtimali de bulunuyor.

Bazı illerde beklenen hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

- Ankara: Az bulutlu ve açık, 30°C

- İstanbul: Az bulutlu ve açık, 33°C

- İzmir: Az bulutlu ve açık, 36°C

- Adana: Az bulutlu ve açık, 40°C

- Antalya: Az bulutlu ve açık, 39°C

- Samsun: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde doğu ilçeleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 31°C

- Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, öğle saatlerinde yerel kuvvetli yağış bekleniyor, 27°C

- Erzurum: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 25°C

- Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, 37°C