Ticaret Bakanlığı, marketlerdeki haksız fiyat artışlarına karşı denetimlerini sıkılaştırarak fahiş fiyat uygulayanlara ciddi yaptırımlar uygulamaya devam ediyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, bu tür uygulamalarla mücadele kapsamında 100 bin TL ila 1 milyon TL arasında değişen idari para cezalarının kesildiği belirtildi.

Ticaret Bakanlığı, vatandaşların temel ihtiyaçlarına yönelik mal ve hizmetlerde muhtemel fiyat artışlarına ve stokçuluk faaliyetlerine karşı azami özenle denetim yaptıklarını açıkladı. Resmi açıklamada, "Vatandaşlarımızın beslenme, sağlıklı yaşama, barınma ve korunma gibi temel ihtiyaçlarını karşılayan zorunlu mal ve hizmet sektöründe fahiş fiyat artışlarına geçit verilmeyecektir," ifadeleri yer aldı.

Türkiye beşik gibi! Akdeniz'de 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi Türkiye beşik gibi! Akdeniz'de 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından titizlikle incelenen vakalarda, çeşitli kriterlere göre cezalar belirleniyor. Kurulun değerlendirmeleri sonucunda fahiş fiyat uygulayanlara 1 milyon TL'ye kadar varan ağır idari para cezaları uygulanıyor.

Ticaret Bakanlığı, haksız kazanca geçit vermemek adına denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.