İstanbul'da iki genç kızı katledip intihar eden 19 yaşındaki Semih Çelik'in babası A.Ç.'nin karakoldaki ifadesi ortaya çıktı. A.Ç., 1 Mart 2022'de Semih'in okul arkadaşı İkbal Uzuner'in annesinin kendisini aradığını ve "Senin oğlun benim kızımın beynini yıkamış, beraber intihar edecekler" dediğini belirtti. Aynı gün akşamında, Semih'in sol göğsünden bıçaklayarak intihar girişiminde bulunduğunu öğrendiklerini aktardı.

Olay, Fatih ilçesindeki Derviş Ali Mahallesi Fevzipaşa Caddesi'nde meydana geldi. 19 yaşındaki Semih Çelik, İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'i öldürdükten sonra Edirnekapı surlarının üzerine çıkarak İkbal Uzuner'in kafasını kesip aşağı attı. Ardından, boğazına ip geçiren Semih, surlardan atlayarak intihar etti.

MEB Beklenen Tarihleri Açıkladı! AÖL 1. Dönem Sınav Tarihleri Belli Oldu MEB Beklenen Tarihleri Açıkladı! AÖL 1. Dönem Sınav Tarihleri Belli Oldu

Baba A.Ç., oğlunun bir yıl boyunca psikiyatri servisinde takipli hastası olduğunu ve lise eğitimine dair yaşadığı sorunları da dile getirdi. Semih'in bilgisayarıyla olan ilişkisine dikkat çekerek, "Odama girdiğimde telaşla bilgisayarını kapatıyordu. Bilgisayar şifreli olduğu için ne yaptığını göremiyorduk" dedi.

Ayrıca, mahalle sakinleri olay günü Semih'in fırına uğrayarak "Üstüm nasıl olmuş, iyi mi?" şeklinde konuştuğunu aktardı.