2025 asgari ücret beklentileri yükseliyor

Ekonomik dengeler açısından büyük önem taşıyan asgari ücret tartışmaları, 2025 yılına girerken yeniden gündemde. Fatih Portakal, yaptığı açıklamada enflasyonun yıl sonunda %41 civarında olmasının beklendiğini hatırlattı ve bu oranın üzerine 5 ila 10 puanlık bir refah payı eklenebileceğini belirtti. Portakal, asgari ücret artışının %40 ile %50 arasında olabileceğini, bazı durumlarda ise %65'e kadar çıkabileceğini öne sürdü.

Asgari ücret için enflasyon kritik faktör

Portakal, enflasyonun asgari ücret üzerindeki etkisine dikkat çekerek, 2024 yılı için belirlenen asgari ücretin 17.002 TL olduğunu, ancak alım gücünün yaklaşık 13.000 TL’ye kadar düştüğünü söyledi. Enflasyon farkı ve olası refah payıyla birlikte, yeni asgari ücretin 20.000 TL ve üzeri olabileceği tahmin ediliyor.

Portakal'ın tahminleri neye dayanıyor?

Portakal, açıklamalarında yıl sonu enflasyon oranlarını dikkate alarak, asgari ücrette minimum %40 artış olacağını belirtti. Ancak, koşulların değişmesi durumunda bu oranının %65'e kadar çıkabileceğini ifade etti. Portakal’ın tahminine göre, 2025 yılında asgari ücret, 20.000 TL’den 28.000 TL’ye kadar çıkabilir.

Portakal’dan Mehmet Şimşek’e soru: Gelir bozukluğunu nasıl düzelteceksiniz?

Emekli Öğretmenin Cesedi Gölette Bulundu Emekli Öğretmenin Cesedi Gölette Bulundu

Fatih Portakal, programında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e de bir soru yöneltti. Gelir dağılımındaki adaletsizlik konusunda açıklama bekleyen Portakal, asgari ücretin yeterli olmadığını ve gelir eşitsizliğinin nasıl giderileceğini sordu. Portakal, "Enflasyonla mücadele edilirken, gelir bozukluğu konusunda bir planınız var mı?" diyerek, hükümetin bu konudaki stratejisini merak ettiğini ifade etti.