Güncel

Fenerbahçe ve Galatasaray Hisseleri Borsada Kapıştı! Dün Gecenin Yansıması Büyük Oldu

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Young Boys'a elenerek borsada yüzde 9'dan fazla değer kaybederken, Fenerbahçe'nin genç yıldızı Ferdi Kadıoğlu'nun Brighton'a transferi sonrası hisseleri yüzde 2,3 arttı

Abone Ol

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İsviçre’nin Young Boys takımına elenen Galatasaray, borsa üzerinde ciddi bir değer kaybı yaşadı. Maçın ardından sarı-kırmızılı kulübün hisseleri yüzde 9’dan fazla düştü.

Galatasaray, Young Boys’a 3-2 ve 1-0’lık sonuçlarla yenilerek Devler Ligi’ne veda etti. Bu mağlubiyetin ardından Galatasaray Sportif AŞ'nin hisseleri sert bir düşüş yaşadı. Önceki gün 8,41 liradan kapanan hisse fiyatı, saat 10.55 itibarıyla yüzde 9,04 düşerek 7,65 liraya geriledi.

Analistler, bu düşüşün Şampiyonlar Ligi’ne katılım yoluyla elde edilecek gelirlerden mahrum kalmanın etkisiyle gerçekleştiğini belirtiyor. Şampiyonlar Ligi’ne katılım için ödenecek 18 milyon 620 bin avro ve yayın gelirleri olarak beklenen 9 milyon avro, kulübün finansal durumunu önemli ölçüde etkiliyor. Ayrıca, Galatasaray’ın 8 maçta galibiyet başına 2,1 milyon avro ve beraberlik için 700 bin avro kazanma potansiyeli vardı, bu da yaklaşık 27,6 milyon avro kaybına yol açtı.

Öte yandan, Fenerbahçe’nin genç yeteneği Ferdi Erenay Kadıoğlu, 30 milyon avro bonservis bedeliyle İngiltere Premier Lig takımlarından Brighton’a transfer oldu. Fenerbahçe ayrıca bu transferle 5 milyon avroya kadar başarı bonusu ve sonraki satışlardan yüzde 10 pay alacak. Bu gelişmenin ardından Fenerbahçe hisseleri Borsa İstanbul’da yüzde 2,3 artarak 140 liraya yükseldi. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin hisseleri yüzde 3,15 artarken, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği hisseleri yüzde 3,24 değer kaybetti.