Güncel

Fenerbahçe'de Deprem! Oosterwolde ve Mert Hakan'a 6 Yıl Hapis Cezası İstemiyle İddianame Hazırlandı

Savcılık, Galatasaray-Fenerbahçe derbisi sonrası çıkan olaylarla ilgili 5 şüpheli hakkında 6 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep edildi

Abone Ol

Trendyol Süper Lig'inin geçen sezon 37. haftasındaki Galatasaray-Fenerbahçe derbisi sonrasında çıkan olaylara dair soruşturma tamamlandı.

Savcılık, Jaden Quinn Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş'ın da aralarında bulunduğu 5 şüpheli hakkında, 6 yıl 9 aya kadar hapis cezası talebiyle iddianame düzenledi. İddianamede, stadyum müdürü Ali Çelikkıran mağdur olarak, futbolcular Jaden Quinn Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş, Fenerbahçe Kulübü doktoru Ertuğrul Karanlık, eski Fenerbahçe yöneticisi Hulusi Belgü ve teknik direktör İsmail Kartal'ın oğlu Emre Kartal ise şüpheli olarak yer aldı.

İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, 5 şüphelinin "vücutta kemik kırılmasına veya çıkığına neden olacak şekilde kasten yaralama" ve "spor alanlarında taşkınlık yapılması ve tesislere zarar verilmesi" suçlarından 2 yıl 3 aydan 6 yıl 9 aya kadar hapis cezası isteniyor. İddianamede, 19 Mayıs'taki maçın ardından Fenerbahçe'nin galibiyet sevincini kutlamak üzere sahaya girmesiyle olayların başladığı belirtildi.

Galatasaray Spor Kulübü'nün başvurusu üzerine başlatılan soruşturmanın detayları arasında, sahada görevli polis memurlarının yaka kamera kayıtlarının sessiz olduğu ifade edildi. Ayrıca, stadyum müdürü Ali Çelikkıran'ın sağlık raporunda boyun kırığı tespit edildiği ve bu durumun yaşam fonksiyonlarına orta derecede etkisi olduğu kaydedildi.

İddianamede, maç sonrası saha içinde şüphelilerin Çelikkıran'a tekme ve yumruklarla saldırdığı, Hulusi Belgü'nün Çelikkıran'ın saçını çekip sırtına vurduğu bilgileri yer aldı.

Diğer yandan, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, İdari Menajer Emir Yolaç, futbolcular Mert Müldür, Bright Osayi Samuel, İrfan Can Eğribayat ve diğer bazı Fenerbahçe yöneticileri hakkında "spor alanlarında taşkınlık yapma" ve "hakaret" gibi suçlardan takipsizlik kararı verildi. Ayrıca, Fenerbahçe eski yöneticisi Selahattin Baki'nin, Galatasaray Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Eray Yazgan'a hakaret ettiği iddiaları ise uzlaştırma bürosuna gönderildi.