Gullah-Geechee halkı festivale katılıyordu

Olay, Sapelo Adası'nda düzenlenen Gullah-Geechee halkının geleneksel sonbahar festivalinde meydana geldi. Yerel polis yetkilileri, etkinlikte rıhtıma yanaşan feribotun iskelesinin aniden çöktüğünü ve çok sayıda kişinin suya düştüğünü belirtti. Olayda en az 7 kişi hayatını kaybederken, yaralananlar hızla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Kazanın ardından bölgede geniş çaplı arama kurtarma operasyonları başlatıldı. Yetkililer, olayın meydana geldiği sırada iskelede bulunan kişilerin tam sayısını tespit etmeye çalışırken, suya düşenlerin kurtarılması için yoğun çaba harcıyor. Yaralıların durumuyla ilgili net bir bilgi paylaşılmasa da sağlık ekiplerinin olay yerinde ve hastanelerde yoğun mesai harcadığı bildirildi.

Başkan Biden'dan taziye mesajı

ABD Başkanı Joe Biden, kazanın ardından yazılı bir açıklama yaparak derin üzüntü duyduğunu ifade etti. Biden, olayla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Başkan, arama kurtarma çalışmalarının başarılı olması temennisinde bulundu.

Görgü tanıkları dehşeti anlattı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda emekli ikramiyesi verilecek mi? Geçen sene verilmişti... 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda emekli ikramiyesi verilecek mi? Geçen sene verilmişti...

Festivalde bulunan görgü tanıkları, çökme anını büyük bir korkuyla izlediklerini ve insanların suya düştüğünü söylediler. İskelenin aniden çöktüğünü ve suya düşenlerin çoğunun hızla yardım beklediğini belirten tanıklar, olayın kısa sürede büyük bir kaosa dönüştüğünü aktardı.