Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "emniyet mahrem yapılanması"na yönelik soruşturmada, 35 şüpheliden 19'u tutuklandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı ve sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildiler.

Cumhuriyet savcıları tarafından sorgulanan şüphelilerden 15'i, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak örgütle bağlantılı bildikleri kişileri teşhis etmek istediklerini ifade ederek itirafçı oldu. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan şüphelilerden 19'u tutuklanırken, 16'sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Araç sahipleri dikkat! Trafik cezalarına büyük zam Araç sahipleri dikkat! Trafik cezalarına büyük zam

Soruşturma, FETÖ'nün Emniyet Genel Müdürlüğü içerisinde yuvalanma, eleman kazanma ve emniyet personelini örgüt içinde kodlama faaliyetlerinin tespit edilmesi üzerine başlatıldı. Bu kapsamda, örgüt tarafından "mahrem imam" olarak görevli 6'sı halen aktif olan kamu personeli olmak üzere toplam 35 kişi gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bu soruşturma ile FETÖ'nün emniyet içindeki yapılanmasına karşı mücadele etmeyi ve kamu güvenliğini sağlama amacını gütmektedir. Soruşturmanın detayları ve gelişmeleri takip edilmeye devam edilecek.