Geçtiğimiz sezon Trendyol Süper Lig'de 102 puanla rekor kırarak şampiyon olan Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundan katılmak zorunda kaldı. Türkiye'nin UEFA sıralamasındaki konumu nedeniyle doğrudan gruplara kalamayan sarı-kırmızılı ekip, bu turda İsviçre şampiyonu Young Boys ile karşı karşıya gelecek. Aynı şekilde İsviçre Süper Ligi'nde zirvede yer alan Young Boys da turnuvaya play-off turundan dahil oldu.

Rövanş maçı İstanbul'da oynanacak

KPSS Puanı Olanlar İçin Fırsat! SYDV Personel Alımı Başladı KPSS Puanı Olanlar İçin Fırsat! SYDV Personel Alımı Başladı

İki takım arasında oynanacak bu kritik eşleşmenin ikinci ayağı ise 27 Ağustos Salı günü İstanbul'da yapılacak. Rövanş mücadelesi Türk Telekom Stadı'nda gerçekleşecek ve bu iki maç sonunda üstün gelen ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında yer alma hakkı kazanacak.

Galatasaray sezon öncesi formunu arıyor

Sezon öncesinde Beşiktaş'a karşı oynadığı Turkcell Süper Kupa maçında 5-0'lık ağır bir mağlubiyet alan Galatasaray, Süper Lig'de toparlanmayı başardı. Sarı-kırmızılılar, Atakaş Hatayspor ve TÜMOSAN Konyaspor'u 2-1'lik skorlarla mağlup ederek moral buldu. Hazırlık döneminde ise oynadığı 5 maçtan 2 galibiyet ve 3 mağlubiyet aldı.

Young Boys sezona kötü başladı

Young Boys, İsviçre Süper Ligi'nde beklenmedik bir başlangıç yaptı. Beş hafta sonunda henüz galibiyetle tanışamayan İsviçre temsilcisi, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyetle ligde 11. sırada yer alıyor. Ancak İsviçre Kupası'nda amatör lig takımı Printse-Nendaz'ı 10-0 gibi farklı bir skorla geçerek tek galibiyetini aldı.

Okan Buruk cezası nedeniyle sahada olmayacak

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan Sparta Prag maçında yaşanan olaylar nedeniyle UEFA tarafından 2 maç ceza aldı. Bu ceza nedeniyle Buruk, Young Boys ile oynanacak her iki maçta da takımının başında yer alamayacak.

Galatasaray'da eksikler dikkat çekiyor

Sarı-kırmızılı ekipte Kaan Ayhan, geçen sezon Sparta Prag maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek. Davinson Sanchez ise sakatlığı sebebiyle kadroda yer almayacak. Wilfried Zaha'nın bu maçta süre alması beklenmiyor, ancak Derrick Köhn'ün durumu maç saatinde netlik kazanacak.

Maçın hakem kadrosu Almanya'dan

Bu önemli mücadeleyi Almanya Futbol Federasyonu'ndan Daniel Siebert yönetecek. Yardımcı hakemlik görevlerini Jan Seidel ve Rafael Foltyn üstlenirken, dördüncü hakem olarak Daniel Schlager görev yapacak. VAR odasında ise Christian Dingert ve Benjamin Cortus bulunacak.

Galatasaray'ın UEFA'ya bildirdiği kadro

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu için bildirdiği kadroda şu isimler yer alıyor:

  • Kaleciler: Fernando Muslera, Günay Güvenç, Ahmet Şen
  • Defans: Davinson Sanchez, Leo Dubois, Derrick Köhn, Kaan Ayhan, Elias Jelert, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Metehan Baltacı
  • Orta saha: Kerem Demirbay, Gabriel Sara, Berkan Kutlu, Hakim Ziyech, Lucas Torreira, Kerem Aktürkoğlu, Yunus Akgün
  • Forvet: Wilfried Zaha, Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz, Mauro Icardi, Michy Batshuayi