Erzurum'un Yakutiye ilçesinde, gece sokağa çıkması nedeniyle tartıştığı dayısını bıçaklayarak öldüren 16 yaşındaki İ.A. adlı genç kız tutuklandı.

16 yaşındaki İ.A., bir hafta önce annesiyle birlikte Erzincan'dan Erzurum'a anneannesinin yanına gelmişti. Dün akşam saatlerinde arkadaşlarıyla dışarı çıkan genç kız, gece geç saatlerde evine döndü.

Sabaha karşı eve içkili bir şekilde gelen dayısı Murat T. ile İ.A. arasında sokağa çıkma konusunda yaşanan tartışma kısa sürede büyüdü. İddialara göre, kendisine kötü sözler sarf edip darbetmesi üzerine İ.A., bıçakla dayısına saldırdı. Murat T., aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanarak kanlar içinde yere yığıldı.

Ücretli öğretmen maaşları asgari ücretin altında kalacak Ücretli öğretmen maaşları asgari ücretin altında kalacak

Olayın ardından polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. İ.A. yaralı dayısını, diğer bir dayısıyla birlikte taşıyıp asansöre bindirerek yardım etti. Ancak Murat T., kaldırıldığı Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İ.A.'nın suç aletiyle birlikte gözaltına alındığı ve daha önce 'Kasten yaralama, trafik güvenliğini tehlikeye düşürme, tehdit ve hakaret' gibi suçlardan 20 adet suç kaydının olduğu belirtildi. İ.A., mahkemeye çıkarıldıktan sonra kasten öldürme suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.