Meteoroloji'den Uyarı: Bu İllerimizde Kuvvetli Yağışlar Bekleniyor Meteoroloji'den Uyarı: Bu İllerimizde Kuvvetli Yağışlar Bekleniyor

Göç İdaresi Başkanlığı, son günlerde gündeme gelen "2,5 milyon Suriyeliye vatandaşlık verildi" iddialarına ilişkin bir açıklama yaptı. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

Açıklamada, Türkiye'de geçici koruma kapsamında olup Türk vatandaşlığı kazanan Suriye uyruklu kişilerin sayısının toplamda 238 bin 768 olduğu belirtildi. Bu kişilerden 134 bin 624'ü reşit, 104 bin 144'ü ise çocuklardan oluşuyor. Yeni Kabine döneminde ise 101'i reşit, 82'si çocuk olmak üzere toplam 183 Suriye uyruklu kişi Türk vatandaşlığına kabul edildi.

Göç İdaresi Başkanlığı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizde 2,5 milyon Suriye uyruklu kişiye Türk vatandaşlığı verildiği iddiası tamamen gerçek dışıdır ve hiçbir dayanağı yoktur. Bakanlığımızın Türk vatandaşlığının kazanılmasına ilişkin resmi sayıları ortadayken gerçekle uzaktan yakından hiçbir ilgisi olmayan sayıların kamuoyuyla paylaşılması iyi niyetle asla bağdaşmayan bir tutum olup, dezenformasyon içerikli bu iddialara itibar edilmemesi önemle rica olunur."