TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, dün AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman'ın liderliğinde, dijital mecralardaki son yaşananları değerlendirmek üzere bir araya geldi. Yayman, Türkiye'nin dünyada en yoğun sosyal medya kullanımı olan ülkelerden birisi olduğuna dikkat çekti.

"TÜRKİYE'DE BUNA UYMAK ZORUNDASINIZ"

Instagram'a erişim engeli koyulup yeniden açılması ile Roblox oyun platformuna yasak getirilmesiyle gelişmelerin üzerinde duran Yayman "Erişim engellinin getirilmesi yasal düzenlemelerdi. Instagram'ın açılmış olmasını değerli buluyoruz. Oyun mecralarına ilişkin de Adana mahkemesinin kararına hepimiz uymak zorundayız. Berlin'de, Paris'te, Londra'da, Washington'da, Viyana'da hangi hukuka uyuyorsanız, o ülkenin yasalarına ne derece saygı gösteriyorsanız, Türkiye'de de buna uymak zorundasınız. Bunu da bir ast üst ilişkisiyle değil, bir yönetişim anlayışı içerisinde, karar alma sürecinin paydaşları olarak dile getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

"HİBRİT SİYASAL İLETİŞİM KAMPANYASI YAPILIYOR"

Sosyal medyanın yapıcı etkisinin, yıkıcı etkisine göre daha zayıf olduğunu söyleyen Hüseyin Yayman, dijital platformların propaganda etkisini vurguladı. Yayman "Artık hibrit bir siyasal iletişim kampanyası yapılıyor. ABD'de cumhuriyetçilerle demokratlar arasındaki siyasal mücadelenin meydanlardan, salonlardan daha çok dijital platformlarda yürütüldüğünü ve dijitalleşen siyaset bağlamında bunun ne kadar önemli olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

Son dönemde özellikle çocuklar ve gençler arasında artan dijital bağımlılık tehlikesine değinen Yayman "Dijital bağımlılık konusunda çalışmalıyız. Ulusal güvenlik meselesine dönüşme ihtimali riski var" açıklamasını yaptı.

"TİCARİ BOYUTUNU GÖRMEMİZ LAZIM"

AK Partili Yayman, sosyal medya platformlarının yetkililerinin, komisyonda daha önce konuştuklarını anımsatan "Hiçbiri reklam gelirini açıklamadı. Vergisini de paylaşmadı. Meselenin ticari boyutunu görmemiz lazım" diyerek sert çıktı.

TİKTOK GÜVENLİK SORUNU 

Usta Oyuncu Aydemir Akbaş Hayatını Kaybetti! Usta Oyuncu Aydemir Akbaş Hayatını Kaybetti!

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanvekili Giresun Milletvekili Nazım Elmas, birçok Avrupa ülkesinde özellikle iş telefonlarında TikTok kullanımının yasak olduğuna değinerek "Hepsinde yasaklanma sebebi siber güvenlik" şeklinde konuştu.