12 İlde Memur Alımı Başladı! 39.600 TL Maaş... 12 İlde Memur Alımı Başladı! 39.600 TL Maaş...

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde çıkan orman yangınları hızla büyüyerek tehlikeli boyutlara ulaştı. İzmir’de yerleşim yerlerine sıçrayan yangın devam ederken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya ulaşmaya çalıştığını duyurdu.

Özellikle İzmir, Aydın, Muğla ve Bolu'da çıkan yangınlar, rüzgarın etkisiyle hızla yayılmaya devam ediyor. İzmir’in Karşıyaka ilçesinde başlayan yangın yerleşim yerlerine ulaşarak TOKİ binalarına kadar ilerledi ve birçok ev tahliye edildi. Aydın’da, Didim-Akbük yolundaki ormanlık alan alevler altında kalırken, Muğla’nın Milas ilçesindeki orman yangınına da yoğun müdahale sürüyor. Bozdoğan’daki yangının Kavaklıdere’ye sıçramasıyla tehlike daha da büyüdü.

Yangın söndürme çalışmaları devam ederken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden bir açıklama yaparak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın, İzmir’deki yangının kontrol altına alınması ve yerleşim yerlerini tehdit eden alevlere daha etkin müdahale edilmesi için Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya ulaşmaya çalıştığını ifade etti.

Özel, açıklamasında şunları söyledi:

"İzmir, Aydın ve Manisa’da iki gündür süren yangınlar nedeniyle her üç kentteki belediyelerimiz ile civar illerdeki belediyelerimiz seferber olmuş durumdalar. Yangından etkilenen yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yangınların bir an önce kontrol altına alınabilmeleri için canla başla çalışan tüm kahramanlara minnettarız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay, İzmir’de kontrol altına alınamayan ve yerleşim bölgelerini tehdit eden orman yangınına daha etkin müdahale edilmesi talebiyle Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya ulaşmaya çalışıyor. Gün siyaset, gün rekabet değil, gün hep beraber yangınla mücadele günüdür."