İzmir’in Karşıyaka, Bayraklı ve Çiğli ilçelerinde başlayan orman yangını hızla yayılmaya devam ediyor. Alevlerin yerleşim yerlerine kadar ulaşmasıyla birlikte bölgedeki birçok ev tehdit altında. Gelen son bilgilere göre, yangın bazı binaların çatılarına sıçradı. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, bir vatandaşın balkondan kaydettiği görüntülerde, bir binanın çatısının alevler içinde kaldığı anlar net bir şekilde görülüyor.

Karşıyaka Belediyesi, acil bir çağrı yaparak, su tankeri ve iş makineleri olan tüm firmalardan yangınla mücadeleye destek olmalarını istedi. Saatlerdir kontrol altına alınamayan yangın, bölgede etkili olan rüzgarın da etkisiyle hızla yayılıyor.

2024 Özel Yetenek Sınavı Giriş Belgeleri Erişime Açıldı 2024 Özel Yetenek Sınavı Giriş Belgeleri Erişime Açıldı

Ülke genelinde artan hava sıcaklıkları nedeniyle, İzmir’in yanı sıra Manisa, Bolu, Aydın, Muğla ve Karabük’te de orman yangınları çıktı. İzmir’deki yangının hızla büyümesi, yerleşim yerlerinde büyük bir tehlike yaratıyor. Yetkililer ve vatandaşlar yangına karşı yoğun bir mücadele verirken, bölgeden gelen görüntüler yangının ne kadar ciddi boyutlara ulaştığını gözler önüne seriyor.