Altın fiyatları, son günlerde hızlı bir yükseliş göstererek gram altının 3 bin liraya yaklaşmasına neden oldu. ABD'nin düşük enflasyon verileri ve FED'in faiz indirimi beklentileri, altın fiyatlarında rekor seviyelere ulaşılmasına zemin hazırladı. Uzmanlar, yılsonuna kadar gram altının fiyatının 3 bin 500 lirayı bulabileceğini öngörüyor.

Gram altının fiyatı son günlerde 2 bin 835 TL'ye kadar yükseldi. FED'in faiz indirimine yönelik beklentiler, altın fiyatlarının artışını hızlandırdı. Şu anda 24 ayar gram altın kuyumcularda 2 bin 800 TL, çeyrek altın ise 4 bin 550 TL’den işlem görmekte.

Kuyumcu Metin Yavuz, altın fiyatlarındaki yükselişi şu sözlerle değerlendirdi: “Altın, her zamanki gibi şovunu yaptı. FED’in faizleri düşüreceği beklentisi, altın fiyatlarını tetikledi. Şu anda ufak bir gerileme olsa da, altının fiyatı genel olarak yüksek seyrediyor.”

Altın alım satımı yapan müşteriler, fiyatların daha da yükselebileceğine inanarak kuyumcularda yoğunluk oluşturuyor. Bir müşteri, “Yükseldikçe alıyoruz. Altının zirveye ulaşacağını düşünüyoruz. Şu an otomobil alıp satımı yok ama altın almaya devam ediyoruz,” şeklinde konuştu.

altın-1

Uzmanlar, faiz indirimlerinin piyasalarda etkisini göstermeye başladığını ve yılsonunda gram altının 3 bin 300 TL ile 3 bin 500 TL seviyelerine çıkabileceğini öngörüyor. Piyasalar, mevcut trendi takip ederek yatırım kararlarını şekillendiriyor.

Özgür Özel, İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi ile ilgili konuştu Özgür Özel, İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi ile ilgili konuştu

Altın-4
Altın fiyatlarındaki bu artış, yatırımcılar ve tasarruf sahipleri için önemli bir gelişme oluşturdu. Fiyatların yılsonuna kadar nasıl bir seyir izleyeceği ve piyasalardaki diğer etkiler, ilerleyen dönemlerde netlik kazanacak.