Gram altının düşüş eğilimi, piyasalarda dikkatle izlenirken, altın uzmanı Gökay Tuğsavrol'dan gelecek hakkında önemli bir tahmin geldi. Tuğsavrol, altın fiyatlarını değerlendirdiği Ekol TV programında, altındaki düşüşün geçici olduğunu ve piyasalarda sakinlik olduğunu belirtti.

Kiracı olmanın şartları değişti! Zam sınırı kalkınca.... Kiracı olmanın şartları değişti! Zam sınırı kalkınca....

Altın ve para piyasaları uzmanı Gökay Tuğsavrol, yaptığı değerlendirmede, geçen hafta altının zirveye ulaştığını ifade etti ve bu dönemde altında alım fırsatları olduğunu vurguladı. Özellikle Amerika'da Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve enflasyon rakamlarının açıklanacağı günlerde ufak yükselişler öngörüldüğünü belirtti.

Tuğsavrol, Temmuz ayında gram altın için 3 bin TL civarında bir piyasa beklentisi içerisinde olduklarını belirtti. Ancak yıl sonu için ise daha cesur bir tahminde bulundu. Gram altının 2024 yıl sonu beklentisini 4 bin TL olarak açıklayan Tuğsavrol, ons bazında ise 2550-2600 seviyelerini öngördü.

"Sene sonuna doğru biraz daha uzun vadeli bakarsak," diye ekleyen Tuğsavrol, "sene sonu beklentimiz 3 bin 500 ile 4 bin TL arasında kalabilecek bir gram altın TL beklentisi içerisinde olacağız."