Güncel

Gram altın rekor tazeledi! Çeyrek, gram ve yarım altın fiyatları

Altın piyasalarında yükseliş devam ederken, 20 Ağustos 2024 itibarıyla gram altın yeni bir rekor kırdı. Piyasalarda gözler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı tutanaklarda ve Başkan Jerome Powell'ın konuşmasında.

Abone Ol

Ons altın tarihi zirvede

Altının ons fiyatı, tarihi zirvesini yenileyerek 2.523,17 dolara ulaştı. Sabah saatlerinde yüzde 0,05 oranında bir artış gösteren ons altın, 2.505 dolardan işlem görürken günün ilerleyen saatlerinde yükselişini sürdürdü. Şu an ons altın yüzde 0,68 artışla 2.521,16 dolar seviyesinde işlem görüyor. Dün, satış ağırlıklı bir seyir izleyen ons altın, günü yüzde 0,17 düşüşle 2.503,6 dolardan kapatmıştı.

Piyasalar Fed'e odaklandı

Dünya genelinde enflasyonla mücadelede ilerleme kaydedilirken, ABD'de resesyon endişeleri sürüyor. Yatırımcılar, Fed'in gelecekte atacağı adımlara dair sinyalleri yakından takip ediyor. Özellikle, Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda yapılacak açıklamalar ve merkez bankası yetkililerinin yönlendirmelerinin, altın ve diğer varlık fiyatları üzerinde etkili olması bekleniyor. Fed'in eylül ayında faiz indirimine gitmesine kesin gözüyle bakılıyor, ancak bu indirimin boyutu hâlâ belirsizliğini koruyor.

Gram altında yükseliş sürüyor

Altının gram fiyatı da güne yükselişle başladı ve 2.744 TL seviyesine kadar tırmandı. Şu anda gram altın yüzde 0,88 artışla 2.740 TL'den işlem görüyor. Dün, 2.695 TL seviyesine kadar gerileyen gram altın, gelen alımlarla yükselişe geçmiş ve günü 2.717 TL ile kapatmıştı.

Uzman yorumu: altındaki yükseliş devam ediyor

IG piyasa stratejisti Yeap Jun Rong, Asya seansında altın fiyatlarının genel olarak sabit kaldığını ve alıcıların yeni rekor seviyeyi korumaya çalıştığını ifade etti. Altındaki geniş çaplı yükseliş eğiliminin bozulmadan devam ettiğini belirten Jun Rong, teknik olarak fiyatların 2.665 dolar seviyesine doğru bir hareket yapabileceğini öngördü.

Altın yıl başından bu yana yüzde 22 yükseldi

Altın fiyatları 2024 yılı başından bu yana yüzde 22 oranında bir artış gösterdi.