TBMM'de bu hafta hangi konular görüşülecek? TBMM'de bu hafta hangi konular görüşülecek?

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, gerçekleştirilen operasyonlarla kaçakçılara önemli darbeler indirdi. Esendere Gümrük Kapısı'nda yapılan bir operasyonda, 284 kilogram metamfetamin hidroklorür cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi. Türkiye'ye giriş yapmak üzere olan bir tırın dorsesinde yapılan detaylı aramada, uyuşturucu çeşitli çuvallara gizlenmiş ve diğer eşyalarla harmanlanmış olarak bulundu. Olayla ilgili Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde soruşturma başlatıldı.

Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen diğer bir operasyonda, 24 milyon lira değerinde 24 bin adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi. Ekipler, tırlarda yapılan x-ray taramalarında şüpheli yoğunluklar tespit etti. Oto parçası yüklü olarak beyan edilen eşya dışında kaçak sigaralara el konuldu. Bu operasyonla ilgili de Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde soruşturma devam ediyor.

Edirne ve İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 80 kilogram kokain yakalandı. Bu uyuşturucu operasyonuna yönelik çok yönlü soruşturmalar sürdürülüyor.

Ticaret Bakanlığı, Gümrük Muhafaza Teşkilatı'nın yasa dışı ticaretle mücadelesinin ve gençleri uyuşturucu bağımlılığından koruma çabalarının devam ettiğini vurguladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Teşkilatı, yasa dışı ticaret ile ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı ve gençlerimizi uyuşturucuya karşı korumak için tüm gayretiyle mücadelesini sürdürmeye devam ediyor." ifadeleri yer aldı. Bu operasyonlar, Türkiye'nin gümrük kapılarındaki kaçakçılıkla mücadelesinin ne denli kararlı olduğunu gösteriyor.