ABD'de yapılan yeni bir araştırma, koronavirüs geçirenlerin, hastalığı atlattıktan sonra üç yıl boyunca kalp krizi ve felç geçirme riskinin iki kat daha fazla olduğunu ortaya koydu. Cleveland Clinic ve University of Southern California'nın İngiltere'de yaşayan yaklaşık 250 bin kişinin sağlık verilerini incelediği bu çalışmada, özellikle ağır Covid-19 geçirenlerde kalp krizi riskinin, kalp hastalığı geçmişi olanlarla eşdeğer olduğu belirtildi.

Suriyelilere son çağrı! 200 binden fazla sığınmacı ortada yok Suriyelilere son çağrı! 200 binden fazla sığınmacı ortada yok

Araştırma, Covid-19'un bedende kalıcı etkiler bırakarak, kan pıhtılaşması gibi problemler üzerinden kalp ve damar hastalıklarına zemin hazırladığını gösteriyor. Uzmanlar, bu durumun gelecekte kalp hastalıklarının artmasına neden olabileceğine dikkat çekiyor. Ayrıca, Covid-19 sonrası kalp krizi riskinin kan grubuna göre değiştiği de tespit edildi. Örneğin, 0 Rh kan grubunda riskin 4 kat artarken, diğer kan gruplarında 7 katına kadar çıktığı belirlendi.