Güncel

Halk Eğitim Merkezlerinde Kursiyer Talep ve Kayıt İşlemleri Değişti!

Yeni eğitim öğretim yılında Halk Eğitim Merkezlerinde kursiyer talep ve kayıt işlemleri için önemli değişiklikler yapıldı. MEB tarafından alınan bu karar doğrultusunda, artık kursiyerler taleplerini ve kayıt işlemlerini elektronik ortamda gerçekleştirecek.

Abone Ol

Yeni eğitim öğretim yılında Halk Eğitim Merkezlerinde kursiyer talep ve kayıt işlemleri için önemli değişiklikler yapıldı. MEB tarafından alınan bu karar doğrultusunda, artık kursiyerler taleplerini ve kayıt işlemlerini elektronik ortamda gerçekleştirecek. Bu yenilik, halk eğitim merkezlerinde kurs açılmasını daha etkin hale getirmeyi ve eğitimde dijitalleşme sürecini hızlandırmayı amaçlıyor.

Önceden kurslar genellikle eğitici talepleri doğrultusunda açılırken, şimdi vatandaşların taleplerine göre kurslar düzenlenecek. Bu değişiklikle, vatandaşlar eğitim fırsatlarına daha kolay erişim sağlayabilecek ve kayıt işlemlerini daha güvenli bir şekilde yapabilecekler.

Yeni Sistem Nasıl İşleyecek?

Kursiyerler, e-devlet şifresi ile e-yaygın sistemine giriş yaparak kendi kayıtlarını gerçekleştirebilecekler. Ayrıca, 15 yaş altındaki bireylerin kayıtları yasal temsilcileri tarafından e-devlet şifresi ile yapılabilecek. Zorunlu durumlarda, halk eğitim merkezlerinin kursiyer kayıtları İlçe Milli Eğitim şube müdürünün onayı ile tamamlanacak.