Güncel

Hamas'tan Acil Çağrı: İsrail'in Gazze'deki Korkunç Planı Durdurulsun!

Hamas, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yürüttüğü saldırıları "etnik temizlik suçu" olarak nitelendirerek, uluslararası toplumdan acil eylem talep etti

Abone Ol

Hamas, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyinde "dünyanın gözü önünde en korkunç göçe zorlama planlarını" uyguladığını belirterek, uluslararası topluma, İsrail’in "etnik temizlik suçu ve katliamların" durdurulması için acil eylem çağrısı yaptı.

Hamas, 18 gündür süren kuşatma ve saldırılar hakkında yaptığı açıklamada, "Faşist işgalci İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyinde, generallerin planı olarak bilinen suç planını uygulamaya çalışıyor. Okulları ve hastaneleri kuşatıyor, savunmasız insanlara karşı katliamlar gerçekleştiriyor." ifadesine yer verdi.

Açıklamada, İsrail'in "göçe zorlama ve etnik temizlik suçları" için uluslararası toplumun acil müdahale etmesi gerektiği vurgulandı. Cibaliya, Meşru Beyt Lahiya ve Gazze'nin kuzeyinde İsrail'in okulları ve hastaneleri hedef alarak günlük katliamlar düzenlediği belirtildi.

İsrail’in bu eylemlerinin uluslararası yasaları açıkça ihlal ettiği ifade edilirken, "Uluslararası sistemin sessizliği ve ABD'nin İsrail’in suçlarına ortak olan tutumu olmasaydı, bu suçlar işlenmezdi." denildi. Ayrıca, Arap, İslam ve diğer ülkelerdeki toplumlara çağrıda bulunarak, Gazze'de işlenen suçların durdurulması için İsrail ve onu destekleyen batı ülkelerine baskı yapılması gerektiği ifade edildi.

İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyindeki Meşru Beyt Lahiya bölgesine yoğun topçu atışları eşliğinde, bölge halkından Gazze'nin güneyine gitmelerini istemişti. 5 Ekim'de başlayan hava saldırları ve 6 Ekim’deki kara saldırıları, İsrail’in Filistinlileri Gazze'nin kuzeyinden tahliye etmeyi amaçlayan "generallerin planı" olarak bilinen bir stratejinin parçası olduğu düşünülüyor.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, 7 Ekim’de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Beyt Hanun, Cibaliya ve Beyt Lahiya'daki Filistinlilere bölgeyi boşaltmaları gerektiğini bildirdi. Adraee’nin paylaştığı harita, Filistinlilerin zorla göç ettirilmesi planı ile benzerlik gösteriyor.