Yeni sistemin işleyişi

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan "Onaylı Randevu" sistemiyle hastalar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevularını oluşturacak. Randevu, MHRS internet sitesi, mobil uygulama veya "ALO 182" çağrı merkezi aracılığıyla alınabilecek. Hastaların randevularını onaylamaları veya iptal etmeleri için son tarih randevunun bir gün öncesi saat 20.00 olacak. Bu saate kadar herhangi bir işlem yapılmazsa randevu otomatik olarak iptal edilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YKS sonuçlarına ilişkin açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YKS sonuçlarına ilişkin açıklama

Boş kalan randevular yeniden değerlendirilecek

İptal edilen randevuların ardından boş kalan kontenjanlar, hizmet bekleyen diğer hastalar için kullanılacak. MHRS üzerinden randevu alamayan ancak talepte bulunan hastalara öncelik verilecek. Bu sayede boş kapasite daha hızlı ve etkin bir şekilde değerlendirilecek.

Randevusunu onaylayan ama gitmeyenler için yaptırım

Randevusunu onayladığı halde hastaneye gitmeyen kişilere ise yaptırım uygulanacak. Bu kişiler, aynı branşta 15 gün boyunca yeni bir randevu alamayacak. Ancak, 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları bu uygulamadan muaf tutulacak ve her zaman randevu alabilecek.

Onay sürecinde esneklik

Yeni sistem, hastaların randevularına ilişkin planlamalarını daha dikkatli yapmalarını amaçlıyor. Üzerinde işlem yapılmayan randevuların otomatik olarak iptal edilmesi, randevu sisteminin daha verimli kullanılmasını sağlayacak. Ayrıca, randevusunu iptal eden hastaların yerine bekleyen diğer hastaların değerlendirilmesi, sağlık hizmetlerine erişimi hızlandıracak.